Ziemniaki w piekarniku są zawsze smaczniejsze i bardziej aromatyczne niż na kuchence. Proponuję dodać do niego fioletową cebulę, marchewkę, przyprawy i pachnące zioła. A teraz idealny dodatek jest gotowy przy minimalnym zaangażowaniu!
Składniki
- młode ziemniaki - 800 g
- cebula fioletowa - 2-4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- czosnek - 8 ząbki
- koperek - 4 gałązki
- rozmaryn - 2 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 4 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 4 art.
- woda - 400 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj ziemniaki, cebulę i marchewkę i ułóż w doniczkach.
Dodaj posiekany koperek, rozmaryn i nieobrane ząbki czosnku.
Dodaj przyprawy do smaku, wlej łyżkę oleju i wody.
Piecz przez około 70-80 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy