Różowy łosoś ze szparagami to nie tylko pyszne połączenie. Są również bardzo wygodne do gotowania, ponieważ są pieczone w tym samym czasie. Następnie powiem Ci, jak to zrobić i czego będziesz do tego potrzebować. Ryby można upiec w dużym kawałku, w postaci steków lub na przykład pokroić w cienkie paski - jak najbardziej.
Składniki
- różowy łosoś - 500 g
- szparagi - 400 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij twardą część szparagów i ułóż w formie w jednym rzędzie.
Pokrój różowego łososia losowo i połóż na wierzchu. Skrop sokiem z cytryny.
Skrop wszystko oliwą z oliwek i posyp przyprawami i ziołami.
Piecz różowego łososia ze szparagami w piekarniku przez 25-30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy