Miłośnicy pikantnych potraw pokochają ten przepis. Głównymi składnikami marynaty są sosy, olej i czosnek. Przyprawy można dodawać do własnych upodobań, dostosowując ostrość i aromat potrawy. Mówię Ci, jak gotuję skrzydła.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 500 g
- czosnek - 2 ząbki
- sos pomidorowy - 3 art.
- sos sojowy - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka z kurczaka, dokładnie osusz i umieść w misce.
Dodaj sól, przyprawy i czosnek przepuszczony przez prasę.
Wlej olej, sos pomidorowy i sojowy, wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż skrzydełka i piecz przez 30-35 minut w piekarniku w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy