Co nie jest zbierane na zimę przez miłośników ochrony. Na przykład taki kęs śledzia będzie bardzo przydatny, jeśli nagle chcesz ryby lub niespodziewanie przyjdą goście. To w pełni gotowa przekąska, z którą nie trzeba już nic robić.
Składniki
- śledź - 1 rzecz
- liść laurowy - 2 kawałki
- ziele angielskie - 5 groszek
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź obrać, pokroić na kawałki i włożyć do czystych słoików. Dodaj przyprawy i sól.
Umieść je w garnku z wodą w łaźni wodnej, przykryj garnek pokrywką i zostaw małą szczelinę na parę.
Doprowadź konstrukcję do wrzenia i gotuj śledzie przez 5 godzin na małym ogniu, w razie potrzeby dodając wrzącą wodę.
Zwiń słoiki pokrywkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy