konserwy śledziowe na zimę

5 godz. 0 min.
2 porcje
Konserwy śledziowe na zimę
murika, stock.adobe.com
0

Co nie jest zbierane na zimę przez miłośników ochrony. Na przykład taki kęs śledzia będzie bardzo przydatny, jeśli nagle chcesz ryby lub niespodziewanie przyjdą goście. To w pełni gotowa przekąska, z którą nie trzeba już nic robić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, pokroić na kawałki i włożyć do czystych słoików. Dodaj przyprawy i sól.

Umieść je w garnku z wodą w łaźni wodnej, przykryj garnek pokrywką i zostaw małą szczelinę na parę.

Doprowadź konstrukcję do wrzenia i gotuj śledzie przez 5 godzin na małym ogniu, w razie potrzeby dodając wrzącą wodę.

Zwiń słoiki pokrywkami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy