SOS gruszkowy do mięsa na zimę

50 min
4 porcje
SOS gruszkowy do mięsa na zimę
MK studio, stock.adobe.com
0

Przepyszna przyprawa zmieni Twoje danie w kulinarne arcydzieło. Podawaj sos gruszkowy do mięsa i przygotuj się na komplementy. Powinien być gotowany z dojrzałych i miękkich owoców. Moim zdaniem najlepsza jest odmiana Santa Maria.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój gruszki na ćwiartki i obierz nasiona.

Ułóż owoce na wyłożonej blasze do pieczenia, skrop oliwą z oliwek i piecz przez 20 minut w 200 stopniach.

Zmiel gruszki i obrany czosnek w blenderze.

Dodaj przyprawy, sól, pozostały olej i gotuj przez 20 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i wyłącz ogrzewanie.

Rozłóż gorący sos w słoikach, zwiń i zawiń w koc.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy