dżem z jabłek i kaliny

1 godz. 0 min.
2 porcje
Dżem z jabłek i kaliny
oksanamedvedeva, stock.adobe.com
0

Jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju preparaty, kalina jest jedną z najbardziej niedocenianych jagód. Może być cierpki i gorzki, dlatego ważne jest, aby go odpowiednio przygotować. Jeszcze lepiej-połącz go z innymi owocami, takimi jak jabłka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyślij Kalinę do zamrażarki na kilka godzin, a następnie zmiel blenderem.

Obierz jabłka, zetrzyj, dodaj wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj saehar i gotuj przez kolejne 20 minut.

Wlej przecier Kalinowy i gotuj dżem przez kolejne 5-7 minut, a następnie wlej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy