lecho z cukinii z fasolą na zimę

50 min
2 porcje
Lecho z cukinii z fasolą na zimę
Mikhail, stock.adobe.com
0

Lecho w słoikach na zimę to wspaniały sposób na utrzymanie zbiorów świeżych warzyw i dostęp do zdrowych witamin w zimnych porach roku. Lecho z cukinii z fasolą może być używane do przygotowywania różnorodnych potraw, od przekąsek po gorące.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.

Cukinię i paprykę pokroić w kostkę, wymieszać z fasolą.

Dodaj cukier, sól, olej, przyprawy i pomidor.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut.

Dodaj ocet, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń lecho w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy