W lecho w puszkach wszystko jest dobre, z wyjątkiem dodatkowych kalorii z powodu dodatku oleju. Więc jeśli obserwujesz odżywianie lub jesteś na diecie, wybierz ten przepis! Smak nie jest gorszy, wszystko jest przechowywane tak samo dobrze-bez pułapek!
Składniki
- pomidory - 1.5 kg
- papryka - 800 g
- ostra czerwona papryka - 200 g
- cebula - 2 kawałki
- papryka - 1 art.
- cukier - 30 g
- sól - 20 g
- ocet jabłkowy - 30 ml
- czosnek - 1 Głowa
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory, zmiel blenderem i zagotuj masę.
Pokrój oba rodzaje papryki i cebuli, Wyślij do pomidora i gotuj lecho przez godzinę na małym ogniu.
Dodaj cukier, przyprawy, sól, zmiażdżony czosnek i ocet.
Dusić lecho przez kolejne 5-7 minut i zwinąć w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy