kompot śliwkowy bez sterylizacji

30 min
4 porcje
Kompot ze śliwek bez sterylizacji
zoyas2222, stock.adobe.com
0

Dodatkowa sterylizacja zapewnia lepsze bezpieczeństwo przedmiotów obrabianych. Ale jeśli wszystko zostanie zrobione poprawnie, a wcześniej dobrze przetworzysz banki, możesz się bez tego obejść. Mówię Ci, jak prawidłowo zwinąć śliwki bez zbędnych trudności.

Składniki

  • śliwki - 1 kg
  • cukier - 2 szklanki
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka
  • woda - 2 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż śliwki na połówki, włóż do sterylnych słoików i zalej wrzącą wodą.

Pozostaw na 7-10 minut i odcedź tę wodę na patelni.

Dodaj cukier i ponownie zagotuj.

Dodaj kwas cytrynowy do syropu, wlej śliwkę i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy