Zwykle gotuję świąteczne posiłki bez powodu. Zwłaszcza zimą, kiedy chcesz częściej spotykać się z całą rodziną. W takim przypadku konieczne są ogórki po królewsku. Z octem i wódką są chrupiące, aromatyczne i bardzo smaczne.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ogórki moczyć przez 3 godziny w zimnej wodzie.
Rozłóż czosnek na ząbki i obierz.
Umieść parasole koperkowe, czarny pieprz, ząbki czosnku i ogórki w słoikach.
Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić na 30 minut.
Odcedź do rondla i ponownie zagotuj. Dodaj cukier, sól, ocet i wódkę.
Wlej wrzącą marynatę do słoików, zwiń ogórki i odwróć słoiki do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy