galaretka malinowa bez pestek

35 min
4 porcje
Galaretka malinowa bez pestek
Diana Taliun, stock.adobe.com
0

Aby galaretka malinowa miała przyjemną jednolitą konsystencję, będziesz musiał pozbyć się nasion. Oczywiście nie ma mowy o ich ręcznym usuwaniu-po prostu nie jest to możliwe. Mówię Ci, jak łatwo i szybko poradzić sobie z zadaniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel maliny blenderem, a następnie wyciśnij gazę złożoną z kilku warstw.

Dodaj cukier i skórkę do soku malinowego i zagotuj.

Gotuj galaretkę przez około 15-20 minut. Jeśli nie zgęstnieje, dodaj kilka szczypt agaru.

Rzuć galaretkę malinową w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy