Podczas sezonowego zbioru warzyw proponuję nie ograniczać się do ogórków i pomidorów. Na przykład, oto świetny przepis na białą rzodkiewkę, która urozmaica codzienną, a nawet świąteczną ucztę. I jest przygotowywany w prosty sposób.
Składniki
- rzodkiewka - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- woda - 500 ml
- cukier - 2 łyżeczka
- sól - 2 łyżeczka
- ocet - 4 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż czosnek, posiekaną białą rzodkiewkę i startą marchewkę do słoików.
Zagotuj wodę z solą i cukrem, dodaj przyprawy do smaku, wlej ocet i zalej marynatą rzodkiewkę.
Wysterylizuj półfabrykaty przez 15 minut we wrzącej wodzie i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy