pieczone bakłażany na zimę

50 min
4 porcje
Pieczone bakłażany na zimę
istetiana, stock.adobe.com
0

Pamiętaj, aby ugotować pieczone bakłażany na zimę. To niesamowite przygotowanie, z którego o każdej porze roku z łatwością przygotujesz pyszny kawior. Wystarczy dodać pomidory, cebulę, przyprawy i ulubioną letnią sałatkę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ułóż całe bakłażany na blasze wyłożonej folią. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Wyjmij warzywa, lekko ostudź i posiekaj nożem.

Dodaj sól, olej i dobrze wymieszaj.

Włóż upieczony bakłażan do przygotowanych słoików i sterylizuj przez 10 minut.

Zwiń, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy