kompot jabłkowy w plasterkach na zimę bez sterylizacji

30 min
4 porcje
Kompot jabłkowy w plasterkach na zimę bez sterylizacji
Magdalena Kucova, stock.adobe.com
0

Gotowanie kompotów na zimę jest szczególnie przyjemne, ponieważ łatwo jest obejść się bez sterylizacji. W przepisie powiem ci szczegółowo, jak to zrobić, aby nie wpłynęło to na bezpieczeństwo przedmiotu obrabianego. Przeanalizujemy tak wygodną i praktyczną opcję na przykładzie kompotu z plasterków jabłka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać, pokroić w kliny i ułożyć z cynamonem w czystych, suchych słoikach.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 15 minut pod pokrywkami.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i ponownie zagotuj.

Napełnij z powrotem i zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy