lecho z papryki, pomidorów i cebuli na zimę

50 min
8 porcji
Lecho z papryki, pomidorów i cebuli na zimę
Yashina, stock.adobe.com
0

Połowa sierpnia to idealny czas na konserwowanie warzyw. Oprócz tradycyjnych przepisów polecam koniecznie przygotować lecho z papryki, pomidorów i cebuli. Półfabrykat może być podawany jako dodatek lub sałatka, a także używany do przygotowywania różnych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę i cebulę obrać, pokroić na duże kawałki.

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

W głębokim rondlu połącz sok pomidorowy, olej, mieszankę papryki i sól. Gotuj przez 15 minut.

Dodaj cebulę, paprykę i czosnek przepuszczony przez prasę. Kontynuuj gotowanie wszystkiego razem przez kolejne 20 minut.

Wlej ocet i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.

Włóż lecho do przygotowanych słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy