Ostatnio zamiast naleśników coraz częściej gotuję puszyste naleśniki. Szczególnie podoba mi się ten przepis. Jeśli nie masz proszku do pieczenia, wymieszaj ćwierć łyżki sody z pół łyżeczki octu jabłkowego lub soku z cytryny.
Składniki
- mąka kukurydziana - 180 g
- jogurt - 150 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 4 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
- olej kokosowy - 60 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem i wanilią.
Dodaj jogurt i mieszaj, aż będzie gładki.
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz wymieszaj.
Posmaruj patelnię olejem, podgrzej i ułóż małą wyspę ciasta na środku.
Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Powtórz kroki z resztą ciasta.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy