Kup w sklepie kolorowe kandyzowane owoce i zrób babeczkę! To proste, smaczne i bardzo piękne! Zbyt duże kawałki należy rozdrobnić. Idealnie wszystkie kandyzowane owoce powinny być mniej więcej takie same. Możesz również dodać rodzynki i skórkę z cytryny.
Składniki
- masło - 250 g
- mąka - 450 g
- jaja kurze - 5 sztuk
- mleko (ciepły) – 1 szkło
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- esencja waniliowa - 2 krople
- cukier - 1,5 szklanki
- sól - na czubku noża
- kandyzowane - garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpuść masło w łaźni wodnej.
Lekko ubij jajka z cukrem na puszystą pianę.
Połącz oba półfabrykaty, dodaj ciepłe mleko, esencję waniliową i sól.
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszaj, aż będzie gładka.
Dodaj kandyzowane owoce i ponownie wymieszaj.
Włóż ciasto do wysmarowanej formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy