pieczenie 15.03.2022

Szybkie pączki na śmietanie

30 min
4 porcje
Szybkie pączki na śmietanie
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Zwykle gotowanie pączków trwa kilka godzin, ale nie z tym przepisem. Zagnieść ciasto na kwaśnej śmietanie, uformować pączki i natychmiast rozpocząć pieczenie. Gotowe wypieki można wypełnić dżemem, polać czekoladą i udekorować posypką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jajka lekko ubij z cukrem pudrem i kwaśną śmietaną.

Dodaj wanilinę, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, 2 łyżki oleju i zagnieść ciasto.

Podziel ciasto na kilka grubych kiełbasek i pokrój w poprzek na kawałki o grubości 5-7 centymetrów. Nadaj każdemu kawałkowi kształt pączka.

Smażyć pączki na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy