Chcesz nauczyć się gotować niskokaloryczne naleśniki? Wypróbuj ten wspaniały przepis! Smażyć je bez oleju na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką. Zamiast kwasu cytrynowego można użyć zwykłego octu jabłkowego.
Składniki
- mąka - 220 g
- skrobia kukurydziana - 1 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 art.
- wanilina - na czubku noża
- miód - 3 art.
- woda (ciepły) – 250 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przesiej mąkę do szerokiej miski.
Dodaj skrobię, proszek do pieczenia i wanilinę.
Dodaj wodę zmieszaną z miodem i sokiem z cytryny. Wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie.
Rozgrzej suchą patelnię, połóż kilka łyżek ciasta na środku, tworząc idealny kształt koła.
Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy