Ze względu na fakt, że każdy ser jest w ogóle w chaczapuri, możesz bez końca eksperymentować z nadzieniem. Ta opcja z twarogiem i serem jest wyraźną ilustracją tego, że geniusz zawsze kryje się w prostocie.
Składniki
do testu:
- śmietana - 150 g
- mąka - 230 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
- jaja kurze - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 3 art.
do nadzienia:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagnieść sprężyste ciasto ze wszystkich składników.
Wymieszaj mąkę, starty ser, stopione masło żółtko.
Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować na tortille i na każdej nałożyć nadzienie.
Zwinąć tortille w torebkę i ponownie rozwałkować.
Smażyć na patelni na małym ogniu z obu stron, aż się zarumienią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy