pieczenie 04.04.2022

Pizza z mozzarellą i ostrą papryką

40 min
4 porcje
Pizza z mozzarellą i ostrą papryką
Artem Shadrin, stock.adobe.com
0

Miłośnikom ostrego doradzam, aby spróbowali takiej pizzy z ostrą papryką. Biorę marynowane i trochę świeże do smaku. Delikatna, kremowa mozzarella w połączeniu z resztą składników doskonale równoważy ich smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz mąkę, sól, cukier i sodę. Wlać masło i kefir, zagnieść ciasto i rozwałkować podstawę.

Posmaruj sosem pomidorowym i rozłóż mozzarellę.

Losowo posiekaj chili, grzyby, paprykę i wiśnie i rozłóż.

Piecz pizzę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Posyp ziołami według uznania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy