Miłośnikom ostrego doradzam, aby spróbowali takiej pizzy z ostrą papryką. Biorę marynowane i trochę świeże do smaku. Delikatna, kremowa mozzarella w połączeniu z resztą składników doskonale równoważy ich smak.
Składniki
- kefir - 0.5 szklanki
- mąka - 1.5 szklanki
- oliwa z oliwek - 60 ml
- cukier - 1 art.
- sól - 1 łyżeczka
- soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
- sos pomidorowy - 4 art.
- Mozzarella - 80 g
- Chili - 2 kawałki
- papryka - 0.5 kawałki
- pomidory koktajlowe - 100 G
- Grzyby - 80 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz mąkę, sól, cukier i sodę. Wlać masło i kefir, zagnieść ciasto i rozwałkować podstawę.
Posmaruj sosem pomidorowym i rozłóż mozzarellę.
Losowo posiekaj chili, grzyby, paprykę i wiśnie i rozłóż.
Piecz pizzę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Posyp ziołami według uznania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy