Soczyste aromatyczne chaczapuri z nadzieniem mięsnym pod skórką serową niekoniecznie muszą być pieczone w piekarniku. Istnieje wiele sposobów na ugotowanie ich na patelni. Na przykład wszyscy na pewno będą zachwyceni tą opcją z mięsem mielonym i pomidorami!
Składniki
do testu:
- jaja kurze - 1 rzecz
- kefir - 100 ml
- mąka - 200 g
- soda spożywcza - 1 szczypta
- sól - 0.5 łyżeczka
- cukier - 0.5 łyżeczka
do nadzienia:
- mięso mielone - 150 g
- cebula - 0.5 kawałki
- pomidory - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- ser - 150 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagnieść gładkie ciasto ze wszystkich składników i odstawić na 10 minut.
Posiekaj cebulę, pomidory i zioła i wymieszaj z mielonym mięsem. Doprawić.
Podziel ciasto na części i rozwałkuj tortille. Połóż na każdym nadzieniu, zawiń brzegi w torebkę i ponownie rozwałkuj.
Smaż chaczapuri na suchej patelni przez 3-4 minuty z jednej strony na średnim ogniu.
Odwróć, posyp tartym serem i smaż przez kolejne 3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy