pieczenie 14.07.2022

chaczapuri z mielonym mięsem i pomidorami na patelni

30 min
4 porcje
Chaczapuri z mięsem mielonym i pomidorami na patelni
Ksenia Kołomieńska, stock.adobe.com
0

Soczyste aromatyczne chaczapuri z nadzieniem mięsnym pod skórką serową niekoniecznie muszą być pieczone w piekarniku. Istnieje wiele sposobów na ugotowanie ich na patelni. Na przykład wszyscy na pewno będą zachwyceni tą opcją z mięsem mielonym i pomidorami!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagnieść gładkie ciasto ze wszystkich składników i odstawić na 10 minut.

Posiekaj cebulę, pomidory i zioła i wymieszaj z mielonym mięsem. Doprawić.

Podziel ciasto na części i rozwałkuj tortille. Połóż na każdym nadzieniu, zawiń brzegi w torebkę i ponownie rozwałkuj.

Smaż chaczapuri na suchej patelni przez 3-4 minuty z jednej strony na średnim ogniu.

Odwróć, posyp tartym serem i smaż przez kolejne 3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy