pieczenie 22.01.2022

rogaliki z salami

45 min
12 porcji
Rogaliki z salami
RoYam, stock.adobe.com
0

Rogaliki są gotowane z różnymi dodatkami i bez. Możesz upiec apetyczne ciasto z mielonym salami. Okazuje się satysfakcjonujące i smaczne. Zabierz takiego rogalika ze sobą do pracy, na piknik lub w podróż. Bądź pewien, że głód nie jest dla ciebie straszny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.

Przełóż salami przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.

Rozwałkuj ciasto na żądaną grubość i pokrój w identyczne trójkąty.

Połóż trochę salami na szerokiej krawędzi każdego półfabrykatu i zwiń luźne bułki.

Ułóż rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Jajko wstrząśnij widelcem i posmaruj rogaliki silikonową szczotką.

Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni, następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10-15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy