pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z mięsem z ciasta francuskiego

40 min
4 porcje
Chaczapuri z mięsem z ciasta francuskiego
dizfoto1973, stock.adobe.com
0

Chaczapuri z ciasta francuskiego w ten sam sposób można przygotować z absolutnie dowolnym nadzieniem. Na przykład z mięsem. Wolę używać mieszanego mięsa mielonego z różnych rodzajów, ale wybieraj według własnego gustu i dyskrecji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz mięso mielone, posiekaną cebulę i przyprawy. W razie potrzeby dodaj starty ser.

Rozwałkuj ciasto, pokrój i ułóż nadzienie na każdym kwadracie.

Złóż kwadraty po przekątnej, ściśnij krawędzie i piecz chaczapuri w piekarniku przez 30 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy