Feta nie jest najpopularniejszym serem do robienia chaczapuri, ale ta opcja zdecydowanie zasługuje na uwagę. Co więcej, jest przygotowywany na patelni. Radzę podawać danie z sosem na bazie jogurtu lub matzoni.
Składniki
do testu:
- mąka - 700 g
- mleko - 300 g
- masło - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- suche drożdże - 10 g
- cukier - 2 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
do nadzienia:
- feta - 200 g
- ser - 100 g
- ser Adyghe - 300 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cały ser do nadzienia i wymieszaj.
Podgrzej mleko i wymieszaj ze stopionym masłem i jajkiem.
Wymieszaj suche składniki ciasta.
Połącz obie masy, dokładnie ugniataj i pozostaw na pół godziny w cieple.
Podziel ciasto na części i zwiń w tortille.
W każdym z nich zawiń trochę nadzienia serowego i ponownie rozwałkuj.
Smaż chaczapuri na patelni przez około 3-4 minuty z każdej strony bez oleju.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy