pieczenie 14.07.2022

chaczapuri z fetą na patelni

1 godz. 0 min.
4 porcje
Chaczapuri z fetą na patelni
didar1984, stock.adobe.com
0

Feta nie jest najpopularniejszym serem do robienia chaczapuri, ale ta opcja zdecydowanie zasługuje na uwagę. Co więcej, jest przygotowywany na patelni. Radzę podawać danie z sosem na bazie jogurtu lub matzoni.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj cały ser do nadzienia i wymieszaj.

Podgrzej mleko i wymieszaj ze stopionym masłem i jajkiem.

Wymieszaj suche składniki ciasta.

Połącz obie masy, dokładnie ugniataj i pozostaw na pół godziny w cieple.

Podziel ciasto na części i zwiń w tortille.

W każdym z nich zawiń trochę nadzienia serowego i ponownie rozwałkuj.

Smaż chaczapuri na patelni przez około 3-4 minuty z każdej strony bez oleju.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy