Uwielbiasz japońską herbatę matcha? Spróbuj zrobić z nim Pancake! Do ubijania można użyć bambusowej trzepaczki lub zwykłego cappuccinatora. Matcha może być parzona wodą lub mlekiem. Temperatura cieczy powinna wynosić 70-75 stopni.
Składniki
- mąka - 160 g
- herbata matcha - 0,5 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 50 g
- mleko - 180 ml
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- olej kokosowy - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij Matchę ciepłym mlekiem i ubij na puszystą pianę.
Lekko ubij jajka z cukrem.
Dodaj półfabrykat matcha, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
Nasmaruj patelnię olejem i podgrzej.
Łyżką małe wyspy ciasta i smaż przez 3-4 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy