pieczenie 14.03.2022

pankejki z meczu

30 min
4 porcje
Pankejki z Matcha
CHZU, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz japońską herbatę matcha? Spróbuj zrobić z nim Pancake! Do ubijania można użyć bambusowej trzepaczki lub zwykłego cappuccinatora. Matcha może być parzona wodą lub mlekiem. Temperatura cieczy powinna wynosić 70-75 stopni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij Matchę ciepłym mlekiem i ubij na puszystą pianę.

Lekko ubij jajka z cukrem.

Dodaj półfabrykat matcha, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.

Nasmaruj patelnię olejem i podgrzej.

Łyżką małe wyspy ciasta i smaż przez 3-4 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy