Dlaczego nie zrobić pachnących naleśników na śniadanie? Z twarogiem i dynią okazują się smaczne, zdrowe i piękne. Jeśli nie ma czasu na przetarcie twarogu przez sito, użyj blendera. Dzięki temu ciasto będzie bardziej miękkie i bujne.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz dynię, pokrój w kostkę i umieść na małej patelni.
Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
Ugotowaną dynię zetrzyj tłuczkiem lub widelcem.
Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.
Połącz puree z dyni, twarożek, jajka, cukier, sól, śmietanę i wanilinę.
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszaj.
Posmaruj patelnię masłem, podgrzej i łyżką małe wyspy ciasta. Smażyć przez 2 minuty z każdej strony i ułożyć na papierowej serwetce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy