pieczenie 22.01.2022

rogaliki z dżemem mandarynkowym

35 min
12 porcji
Rogaliki z dżemem mandarynkowym
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

W długie zimowe wieczory chcę dłużej herbatować w ciepłym gronie rodziny. Na taką okazję idealne są chrupiące rogaliki z aromatycznym dżemem mandarynkowym. Gotowe ciasto i nadzienie można łatwo znaleźć w najbliższym supermarkecie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej. Średnio zajmie to do półtorej godziny.

Posyp mąką ciasto i powierzchnię roboczą stołu. Rozwałkuj ciasto na żądaną grubość.

Wytnij Trójkąty o tym samym rozmiarze.

Na szerokiej krawędzi trójkąta ułóż 1 łyżeczkę.dżemu mandarynkowego.

Wsuń krawędzie do środka, aby nadzienie nie wyciekło, i zwiń luźne bułki. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami i nadzieniem.

Ułóż gotowe rogaliki na blasze wyłożonej pergaminem.

Piec w rozgrzanym piekarniku według następującego schematu: 10 minut w temperaturze 210 stopni, a następnie kolejne 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy