pieczenie 29.03.2022

szarlotka na kefirze

1 godz. 0 min.
4 porcje
Szarlotka na kefirze
M.studio, stock.adobe.com
0

Nic nieoczekiwanego: po prostu klasyczna Otwarta szarlotka na kefirze. Mówię Ci, jak zrobić dobre ciasto, które jest równomiernie upieczone, nie nasiąka nadzieniem i nie rozpadnie się. Radzę wybrać jabłka odmian słodko-kwaśnych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z dwoma rodzajami cukru i solą. Dodaj kefir i stopione masło i ponownie ubij.

Dodaj mąkę z sodą i zagnieść dość gęste ciasto. Włóż do formy i uformuj małe boki.

Pokrój jabłka w kliny i ładnie ułóż na wierzchu.

Piecz ciasto w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy