Kolejny ciekawy przepis na" serowe " naleśniki. Ciasto doprowadzam do pożądanej gęstości, dodając trochę mleka. Lepiej jest wcześniej przygotować i podgrzać wszystkie składniki. To nie tylko ułatwi pracę, ale także zapewni lepszy wynik.
Składniki
- mąka - 1,5 szklanki
- jaja kurze - 2 kawałki
- ricotta - 200 g
- mleko - 3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 1 art.
- cukier puder - pół szklanki
- sól - na czubku noża
- masło - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem pudrem i solą.
Dodaj ciepłe mleko, ricottę i proszek do pieczenia.
W małych porcjach dodaj przesianą mąkę i mieszaj, aż będzie gładka.
Posmaruj patelnię olejem, podgrzej i ułóż kilka łyżek ciasta na środku, tworząc idealnie okrągłą wyspę.
Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy