Bez względu na to, ile przepisów na lody wypróbowałem, ale od czasu do czasu wracam do tego. Lody jajeczne to prosta wygrana-wygrana, która pomaga, gdy nie masz ochoty coś wymyślić. Ponadto niezbędne produkty są prawie zawsze w lodówce.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Mleko wymieszać z cukrem i podgrzać w łaźni wodnej.
Dodaj żółtka, mieszaj, aż będą gładkie i zagotuj. Zdejmij z ognia i ostudź do temperatury pokojowej.
Ubij schłodzoną śmietanę.
Włóż do głównego przedmiotu obrabianego, dodaj wanilinę i ubij wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.
Umieść powstałą masę w przygotowanym pojemniku i włóż do zamrażarki na 6 godzin. Przez pierwsze 2 godziny co 30 minut wyjmuj lody z lodówki i mieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy