To połączenie owoców można nazwać klasycznym. Jest często używany do robienia kompotów, dżemów, dżemów i deserów. Wiele osób z przyjemnością suszy zdrową pastylkę z jabłek i gruszek. Chcesz spróbować? Dzielę się sprawdzonym przepisem!
Składniki
- jabłka - 500 g
- Gruszka - 500 g
- sok z cytryny - 3 art.
- olej kukurydziany - 2 art.
- cukier - 150 g
- woda - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jabłka i gruszki na ćwiartki, obierz nasiona i łodygi.
Zmiel, włóż do rondla, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj.
Dodaj cukier, wodę i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Puree za pomocą blendera zanurzeniowego do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj olejem kukurydzianym.
Rozłóż przecier owocowy warstwą 5-8 mm i susz przez 8 godzin w piekarniku w temperaturze 65 stopni.
Ostrożnie oddziel gotową pastylkę od papieru, pokrój i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy