Fińskie ogórki z nasionami gorczycy na zimę w słoikach

20 min
12 porcji
Ogórki po fińsku z nasionami gorczycy na zimę w słoikach
shaiith, stock.adobe.com
0

Główną cechą tego przepisu jest prostota. Bez nalewania, sterylizacji i innych skomplikowanych procesów. Fińskie ogórki z nasionami gorczycy są ostre i pachnące. Gotowe warzywa powinny mieć wyraźny słodko-kwaśny smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz ogórki i pokrój w grube koła.

W dużym rondlu zagotuj wodę, dodaj ocet, koperek, przyprawy, cukier i sól.

Dodaj ogórki i gotuj przez 3-4 minuty.

Ugotowane ogórki włożyć do przygotowanych słoików, zalać pozostałą marynatą i zwinąć.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy