sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; Niespodzianka & 187;

15 min
6 porcji
Sałatka
ld1976, stock.adobe.com
0

Wielu błędnie uważa, że arbuza można używać tylko w słodkich potrawach. Ale bardzo dobrze komponuje się również ze słonymi potrawami. Przygotuj sałatkę według następującego przepisu i przekonaj się sam!

Składniki

  • arbuz (miazga) – 300 g
  • Prosciutto - 100 g
  • rukola - pęczek
  • orzechy (cedrowe) – 1 art.
  • oliwa z oliwek - 1 art.
  • mielony czarny pieprz (grubo zmielony) – do smaku
  • sól morska - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój arbuza w drobną kostkę. Jeśli pojawią się nasiona, usuń je.

Rukolę opłucz, strząśnij i lekko osusz ręcznikiem papierowym.

Wymieszaj rukolę, arbuza, prosciutto i orzeszki piniowe.

Dodaj sól, zmielony czarny pieprz, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy