Wielu błędnie uważa, że arbuza można używać tylko w słodkich potrawach. Ale bardzo dobrze komponuje się również ze słonymi potrawami. Przygotuj sałatkę według następującego przepisu i przekonaj się sam!
Składniki
- arbuz (miazga) – 300 g
- Prosciutto - 100 g
- rukola - pęczek
- orzechy (cedrowe) – 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mielony czarny pieprz (grubo zmielony) – do smaku
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój arbuza w drobną kostkę. Jeśli pojawią się nasiona, usuń je.
Rukolę opłucz, strząśnij i lekko osusz ręcznikiem papierowym.
Wymieszaj rukolę, arbuza, prosciutto i orzeszki piniowe.
Dodaj sól, zmielony czarny pieprz, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy