kompot z kaliny na zimę

20 min
12 porcji
Kompot z kaliny na zimę
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Każdego roku robię puste miejsca z kaliny na zimę. W sezonie przeziębienia bez nich jest bardzo ciężko. Oprócz dżemów, dżemów, zamrażarek i pastylek pamiętaj, aby ugotować kompot z kaliny. Jest to tak proste, że będziesz zaskoczony.

Składniki

  • Kalina - 500 g
  • cukier - 200 g
  • woda - 3 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń jagody kaliny ze szczotek i dokładnie spłucz.

Zagotuj wodę, dodaj Kalinę, cukier i gotuj przez 10 minut od ponownego wrzenia.

Wlej kompot do czystych, suchych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w ciepły koc.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy