Bardzo często dodaje się kurczaka do azjatyckich sałatek z kapustą i ziołami. Proponuję zaoszczędzić czas i ugotować go z wędzonym kurczakiem, którego nie trzeba smażyć ani piec. Okazuje się bardzo smaczny i harmonijny!
Składniki
- wędzony kurczak - 300 g
- kapusta pekińska - 1 Kochan
- marchew - 2 kawałki
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- olej sezamowy - 2 łyżeczka
- sok z limonki - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę pekińską, marchewkę i wędzonego kurczaka w cienkie paski.
Posiekaj zieloną cebulę, dodaj sól i zmielony czarny pieprz. Dopraw sałatkę sokiem z limonki i olejem sezamowym.
Wszystko dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby możesz udekorować gotową sałatkę plasterkami limonki i listkami mięty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy