Przepyszna sałatka na zdrową przekąskę. Możesz gotować z łososiem, pstrągiem, łososiem lub inną czerwoną rybą. W zależności od tego, jak słona jest, sól będzie potrzebować mniej lub więcej. Wolę w ogóle jej nie dodawać.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 100 g
- kapary - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Obierz fioletową cebulę, pokrój w pióra i skrop sokiem z cytryny.
Połącz sałatkę, czerwoną rybę, cebulę i kapary.
Dodaj sól, mielony pieprz, olej i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy