Soczysta i jasna cukinia świetnie nadaje się do robienia koreańskich sałatek. Ale radzę wcześniej zdobyć tarkę lub rozdrabniacz, który robi cienki długi makaron z warzyw. Okazuje się więc piękniejszy i smaczniejszy.
Składniki
- cukinia - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- pietruszka - 2 gałązki
- czosnek - 2 ząbki
- jabłka (zielony) – 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki, cukinię i jabłko na koreańskiej tarce.
Dodaj zmiażdżony czosnek, sok z cytryny i oliwę z oliwek.
W razie potrzeby dopraw sałatkę.
Przed podaniem posyp sałatkę posiekaną natką pietruszki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy