
Uwielbiasz sałatki z tuńczyka? Koniecznie wypróbuj ten przepis! Majonez nie jest potrzebny, a z olejem roślinnym okazuje się smaczniejszy. Przed podaniem naczynie powinno stać 7-10 minut w lodówce. W tym czasie smaki i aromaty staną się jaśniejsze.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- kapusta morska (marynowane) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż tuńczyka ze słoika i rozgnieć widelcem.

Jajka, cebulę obrać i pokroić.

Posiekaj kapustę morską nożyczkami kuchennymi. Jeśli długość Ci odpowiada, możesz pominąć ten krok.

Połącz kapustę morską, jajka, cebulę i filety z tuńczyka.

Dodaj zmielony pieprz i sól do smaku.

Dopraw olejem roślinnym i delikatnie wymieszaj.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy