Takie kanapki z twarogiem, awokado i wiśniami są nie tylko smaczne i zdrowe, ale także bardzo piękne. Przynajmniej podawaj na wakacje! Kto by pomyślał, że granat tak dobrze i harmonijnie uzupełnia tę mieszankę składników.
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- awokado - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 3-4 kawałki
- sok z limonki - 1 łyżeczka
- pestki dyni - 1 art.
- granat (ziarna) – 2 art.
- Sezam - 1 art.
- ser śmietankowy - 80 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wysusz chleb na patelni lub opiekaj na grillu. Posmaruj serem śmietankowym i posyp przyprawami do smaku.
Pokrój awokado na cienkie plasterki i skrop sokiem z limonki.
Pokrój wiśnie w plasterki i ułóż z awokado na serze.
Posyp kanapki pestkami dyni, sezamem i ziarnami granatu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy