
Kanapki można przygotowywać z szerokiej gamy produktów spożywczych. Najważniejsze jest to, że dobrze się ze sobą łączą. Bardzo lubię indyka ze słodko-kwaśnym jabłkiem i sosem barbecue. Mięso można stosować gotowane, smażone lub pieczone.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój indyka na cienkie talerze.
Opłucz sałatkę, strząśnij i pokrój na pół.
Opłucz Jabłko, osusz i pokrój w cienkie plasterki.
Posmaruj chleb majonezem, ułóż sałatkę i kawałek indyka.
Dodaj trochę sosu barbecue i ułóż dwa plasterki jabłka.
Przykryj wierzch drugą kromką chleba i powtórz wszystko w tej samej kolejności. Chleb powinien być górny. Zabezpiecz kanapkę szpikulcem. Powtórz z pozostałymi składnikami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy