
Dwie rzeczy są tutaj ważne: szpinak powinien być tak świeży, jak to tylko możliwe, a awokado powinno być Dojrzałe. Odmiana awokado możesz wybrać dowolną według własnego gustu. A potem sprawa kilku minut. Radzę najpierw wysuszyć chleb na patelni.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- szpinak - 1 garść
- awokado - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
- czosnek - 1 ząbek
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z cytryny - 0.5 łyżeczka
- włoskie zioła - 0.5 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel awokado, czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny i wszystkie przyprawy w blenderze.
Wysusz chleb na patelni lub grillu.
Połóż umyte i wysuszone liście szpinaku na chlebie.
Na szpinaku ułóż krążki wiśni, a na nich pastę z awokado. Możesz też przykryć szpinakiem i chlebem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy