
Połączenie paluszków krabowych i solonej czerwonej ryby jest prawie niemożliwe, aby się oprzeć. W tym przepisie nie ma majonezu, więc nie jest też szczególnie kaloryczny. Jest jedna wada-lepiej nie ciąć takiej rolki zbyt cienko, aby się nie rozpadła.
Składniki
- paluszki krabowe - 200 g
- czerwona ryba - 150 g
- pomidory - 1 rzecz
- ser śmietankowy - 200 g
- koperek - 1 pęczek
- czosnek - 1 ząbek
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- Pita - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę, paluszki krabowe i pomidory w cienkie paski.
Drobno posiekaj warzywa i wymieszaj z twarogiem. Dodaj tam sól, pieprz i zmiażdżony czosnek.
Posmaruj chleb pita masą serową i ostrożnie rozłóż nadzienie.
Zwinąć ciasną rolkę, dokręcić w folię i wysłać do lodówki na godzinę.
Zasadniczo taką bułkę można zjeść od razu, ale wtedy nie można jej pokroić. Będzie coś w rodzaju shawarmy kraba.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy