Muhammara to coś między przystawką a sosem puree. Możesz podawać go na różne sposoby: w postaci pasty do kanapek, jako niezależne danie lub jako dodatek do mięsa. Konsystencja pasztetu pozwala na eksperymentowanie z prezentacją.
Składniki
- papryka - 4 kawałki
- Chili - 4 kawałki
- czosnek - 0.5 głowice
- sok z cytryny - 3 art.
- ocet winny - 2 art.
- oliwa z oliwek - 100 ml
- olej sezamowy - 30 ml
- orzechy - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zawiń paprykę w folię i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Bułgarski około 35 minut, a chili około 10. Podobnie piecz czosnek przez 10 minut.
Obierz paprykę ze skórki i pestek. Zmiel go czosnkiem w blenderze.
Osobno posiekaj orzechy na drobne okruchy i dodaj je tam.
Dodaj ocet, sok z cytryny, olej sezamowy i przyprawy do smaku. Jeszcze raz przerwij.
Dodaj oliwę z oliwek do pożądanej konsystencji.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy