sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozą, krewetkami, mieloną wieprzowiną i warzywami

35 min
5 porcji
Sałatka z funchozą, krewetkami, mieloną wieprzowiną i warzywami
คุณ ศรัญ, stock.adobe.com
0

Masz dość monotonnego jedzenia? Przygotuj niezwykłą sałatkę w stylu tajskim. Okazuje się tak satysfakcjonujący, że jedną porcją możesz zaspokoić głód przez długi czas. W przygotowaniu nie ma trudności, zwłaszcza że wszystko jest już pomalowane krok po kroku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Krewetki zalać wrzącą wodą przez 1 minutę.

Odcedź, lekko ostudź, wyczyść i skrop octem.

Smaż mieloną wieprzowinę na oleju roślinnym do miękkości. Spróbuj ugniatać wszystkie grudki szpatułką.

Pokrój pomidory, ostrą paprykę, seler i obraną cebulę.

Połącz funchozę, mieloną wieprzowinę, krewetki, cebulę, pomidory, seler i ostrą paprykę.

Wyciśnij sok z limonki do osobnego naczynia.

Dodaj sosy sojowe i rybne, cukier, mielony imbir i sos rybny.

Wlej sos do sałatki i wymieszaj. Do smaku można dodać posiekane orzeszki ziemne i zioła.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy