Chcesz, aby sałatka grecka była bardziej sycąca? Dodaj trochę smażonego kurczaka. Delikatne mięso świetnie komponuje się z warzywami, oliwkami i fetą. Takie danie zastąpi pełny posiłek, nie przeciąża żołądka i korzystnie wpłynie na organizm.
Składniki
- filet z kurczaka - 250 g
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory - 150 g
- cebula fioletowa - pół
- sałata - 50 g
- feta - 100 G
- oliwki - garść
- sok z cytryny - 1 art.
- olej roślinny - 2 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- oregano - 0,5 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filet z kurczaka opłucz, osusz i pokrój na małe kawałki.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż kurczaka do miękkości.
Pokrój pomidory, ogórki, fetę i liście sałaty.
Obierz fioletową cebulę i drobno posiekaj.
Połącz kurczaka, warzywa, oliwki, liście sałaty, sól i mielony pieprz.
Dodaj pokruszoną fetę, sok z cytryny, oregano, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy