satsebeli z orzechami włoskimi na zimę

1 godz. 20 min.
8 porcji
Satsebeli z orzechami włoskimi na zimę
Anna, stock.adobe.com
0

Sacebeli w puszkach z orzechami włoskimi to mój sposób na wprowadzenie autentycznego gruzińskiego smaku do każdego dania. Po przygotowaniu sosu wlewam go do wysterylizowanych słoików i zakręcam pokrywki. Możesz cieszyć się nim o każdej porze roku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Zmiel ostrą paprykę, czosnek, kolendrę i orzechy w blenderze.

Wymieszaj wszystkie składniki sosu i zagotuj.

Gotuj przez 20 minut na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy