nektaryny w syropie na zimę

30 min
1 porcja
Nektarynki w syropie na zimę
pilotl39, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym i najbardziej uniwersalnym sposobem przygotowania owoców na zimę jest zwinięcie ich w syropie. Na przykład nektaryny są bardzo dobre, co doskonale zachowuje teksturę. Następnie można je po prostu podać lub użyć zamiast nadzienia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój nektaryny w kliny i szczelnie włóż do sterylnego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i gotuj syrop, aż się rozpuści, a następnie jeszcze kilka minut.

Napełnij nektaryny syropem i zwiń słoik.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy