dżem z pigwy w powolnej kuchence

0 min
4 porcje
Dżem z pigwy w powolnej kuchence
5ph, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gotować dżem w powolnej kuchence. Nie możesz monitorować czasu i temperatury i nic się nie pali. I jak prawidłowo go ugotować, biorąc pod uwagę specyfikę techniki – powiem ci na przykładzie dżemu z pigwy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pigwę na plasterki lub kawałki i włóż do miski multicookera warstwami, posypując cukrem.

Wypełnij również ostatnią warstwę cukrem i pozostaw cały ten przedmiot na noc.

Wymieszaj i w razie potrzeby wlej trochę wody.

Uruchom tryb "gaszenia" na pół godziny. Gotuj z otwartą pokrywką.

Schłodzić obrabiany przedmiot i rozpocząć "duszenie" przez kolejne 15 minut. W zależności od pożądanej konsystencji możesz powtórzyć ten krok dwukrotnie.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy