pomidory w żelatynie z cebulą na zimę

20 min
14 porcji
Pomidory w żelatynie z cebulą na zimę
lainen, stock.adobe.com
0

Wszyscy znajomi i sąsiedzi, z którymi dzieliłem się tym przepisem, byli zachwyceni. Pomidory w żelatynie z cebulą to prosty, ale jednocześnie niezwykły preparat na zimę. Warzywa pięknie wyglądają na talerzu i zawsze bardzo szybko znikają ze stołu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory i obraną cebulę w grube plastry.

Włóż przyprawy i przygotowane warzywa do słoików.

Zagotuj 3 litry wody, wlej do słoików i odłóż na bok na 30 minut.

Żelatynę wymieszać z pozostałą zimną wodą i pozostawić na 10 minut.

Spuść wodę ze słoików do rondla, dodaj cukier, sól i zagotuj.

Wyłącz ogrzewanie, wlej ocet i żelatynę.

Wymieszaj, wlej do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy