Wszyscy znajomi i sąsiedzi, z którymi dzieliłem się tym przepisem, byli zachwyceni. Pomidory w żelatynie z cebulą to prosty, ale jednocześnie niezwykły preparat na zimę. Warzywa pięknie wyglądają na talerzu i zawsze bardzo szybko znikają ze stołu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory i obraną cebulę w grube plastry.
Włóż przyprawy i przygotowane warzywa do słoików.
Zagotuj 3 litry wody, wlej do słoików i odłóż na bok na 30 minut.
Żelatynę wymieszać z pozostałą zimną wodą i pozostawić na 10 minut.
Spuść wodę ze słoików do rondla, dodaj cukier, sól i zagotuj.
Wyłącz ogrzewanie, wlej ocet i żelatynę.
Wymieszaj, wlej do słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy